Rolluiken info en prijzen

Eigenschappen van rolluiken

Rolluiken hebben namelijk een isolerende werking en houden de warmte van een woning zoveel als mogelijk binnen in de winter en de warmte buiten in de zomer. De isolerende eigenschappen van een rolluik zorgen ervoor dat warmte (zomer) en koude (winter) worden gereduceerd, waardoor u flink bespaart op uw energierekening. De isolerende eigenschappen van een rolluik zorgen ervoor dat de warmte (zomer) of kou (winter) worden gereduceerd, waardoor u flink kunt besparen op uw energierekening. De isolerende eigenschappen van een rolluik zorgen ervoor dat warmte (zomer) en koude (winter) worden gereduceerd, waardoor u flink kunt besparen op uw energierekening.

Welke eigenschappen hebben aluminium rolluiken?

Aluminium rolluiken zijn zwaar, dus hierbij kan het handig zijn om voor elektrische bediening te kiezen. De rolluiken zijn handbediend en elektrisch leverbaar, wanneer u kiest voor een elektrische bediening heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een afstandsbediening. Naast een goede brand en inbraak vertragende werking, heeft een aluminium rolluik ook goede isolerende eigenschappen.

 

Naast het feit dat de rolluiken een isolerende werking hebben, hebben ze ook een aantal andere goede eigenschappen. Maar ook zijn de rolluiken voorzien van gleufjes tussen de lamellen in, deze gleufjes kunnen zorgen voor een natuurlijk ventilatie die de woning daardoor aangenaam koel blijft. Voor elektrische rolluiken zijn er qua bedieningen ook meerdere mogelijkheden.

Wat kosten rolluiken?

De kosten van rolluiken zijn afhankelijk van het gebruikte materiaal, de wijze van bediening en de montage van het rolluik. De prijs van kunststof rolluiken is namelijk aantrekkelijker dan de prijzen van aluminium rolluiken. Wat een rolluik kost, is afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en de bediening: zo liggen de prijzen van stalen rolluiken natuurlijk hoger dan de prijzen van kunststof rolluiken. Naast de montage kunt het beste kiezen voor rolluiken met een keurmerk, zodat u zeker bent van goede kwaliteit.

 

Leg de offertes naast elkaar, vergelijk de prijzen en zie direct wie u de beste kwaliteit voor de beste prijs kan bieden zodat u snel geniet van al het wooncomfort dat rolluiken u brengen. Door het aanvragen van meerdere offertes ziet u dus niet alleen hoeveel het plaatsen van rolluiken u gaat kosten maar ook hoeveel u kunt besparen. Een aluminium rolluik beschermt uw woning beter tegen inbraken en is meer geluidswerend en isolerend dan kunststof rolluiken.

 

Bovendien heeft u veel keuze uit diverse extra’s om de rolluiken op maat te laten leveren. Voor kunststof rolluiken betaal je gemiddeld tussen de 80 en de 160 euro voor een rolluik van 100 bij 100 cm, bij aluminium ligt de prijs voor hetzelfde formaat tussen de 110 en de 230 euro. Hieronder staan de prijzen voor aluminium en kunststof rolluiken in verschillende maten.

 

  100×100 cm 200×200 cm 300×300 cm
Kunststof €80,- à €170,- €200,- à €300,- €400,- à €550,-
Aluminium €110,- à €230,- €400,- à €550,- €700,- à €950,-

Wat zijn de prijzen van elektrische rolluiken?

Wanneer u kiest voor rolluiken voor uw woning heeft u de keuze uit drie verschillende soorten rolluiken: elektrische rolluiken, automatische rolluiken en handmatige rolluiken. De voordelen van een handmatig rolluik zijn dat de aanschafprijs vele malen lager ligt dan bijvoorbeeld een variant met afstandsbediening of een elektrische versie. Mogelijke defecten van uw elektrische rolluik kunnen bijvoorbeeld zijn dat de rolluikmotor niet meer naar behoren werkt, dat er een deuk in één van de lamellen zit of dat de lamellen niet meer goed sluiten.

 

Heeft u een groter budget te besteden en wilt u liever meer comfort, dan kunt u kiezen voor elektrische rolluiken of rolluiken met afstandsbediening Deze zijn duurder in aanschafprijs dan handmatige rolluiken maar bieden meer comfort. Wil je rolluiken laten plaatsen, dan kan je kiezen voor een rolluik met handmatige of elektrische bediening.

 

Elektrische rolluiken kunnen nog steeds handmatig worden geopend en gesloten, of je kunt ze met een afstandsbediening bedienen. Een rolluik elektrisch biedt dezelfde voordelen als reguliere rolluiken met bandbediening, maar heeft als voordeel dat deze veel eenvoudiger te bedienen is.

 

Type Prijs
Handmatig €20,-
Elektrisch (semi-automatische) €100,- à €150,-
Elektrisch (met afstandsbediening) €200,- à €300,-

Meer informatie over rolluiken.

Keurmerken rolluiken

Rolluiken schrikken de meeste gelegenheidsinbrekers af, het is natuurlijk eenvoudiger om bij een huis verderop in de straat in te breken waar geen aluminium rolluiken gemonteerd zijn dan bij u waar welk aluminium rolluiken geplaatst zijn. Alle kozijnen in een Topkapel worden geleverd met het Politiekeurmerk Veilig Wonen en waar van toepassing KOMO Keur (kunststof en hout), het VKG Keurmerk (kunststof) en het Garantiefonds Timmerwerk (hout). Aluminium kozijnen hebben een geïsoleerd drie kamer systeem en zijn standaard voorzien van inbraakvrij beslag volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. En natuurlijk nog het CE keurmerk dat voor elk product in Europese unie verplicht is.

Bekende rolluiken merken

Wanneer u ervoor kiest uw rolluiken goedkoop te bestellen bij de bent u niet alleen verzekerd van goedkope rolluiken, maar vooral van hoge kwaliteitsproducten, goede service, vakkundige montage en een snelle levering. Merken als Alutech, Roma, Heroal en Verano behoren tot de top als het gaat om rolluiken. Een merk als Heroal staat er bijvoorbeeld om bekend dat hun aangaande voorzet rolluiken behoren tot de beste aluminium systeemhuizen merken.

 

Er zijn natuurlijk allerlei soorten Topmerken, elk merk is dan weer gespecialiseerd op verschillende gebieden. Bent u nou op zoek naar de goedkoopste rolluiken dan adviseren wij om gewoon voor de huismerken te gaan. Deze zijn uit onze ervaring bijna altijd het goedkoopst.