Wat kost een glaszetter?

Wilt u uw enkel of dubbelglas van uw woning laten vervangen of uw bestaande HR++ glas polijsten of uw krassen laten verwijderen uit uw glas ? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u nieuw glas wilt plaatsen of bestaand glas wilt vervangen Dit kan zijn, omdat u bijvoorbeeld HR++ glas wilt plaatsen en daarmee een leuk bedrag wilt besparen per jaar op uw energie kosten die u vervolgens liever elders besteedt. Glaszetters worden dus voornamelijk ingeschakeld voor het plaatsen of vervangen van ramen, maar zijn niet hun enige werkzaamheden.

Of het nu gaat om het isoleren van je woning door middel van HR++ isolatieglas of het herstellen of repareren van de glasschade, op elk vakgebied zijn wij gespecialiseerd. Bij glasschade wilt u zo snel mogelijk geholpen worden! Wij bieden u op alle momenten onze diensten aan, of het nu gaat om een gebroken ruit of het plaatsen van dubbel glas.

 

Met enkel glas of verouderd glas is het warmteverlies in uw woning veel groter dan wanneer er dubbelglas geplaatst is. Bespaar direct op uw jaarlijkse energierekening door dubbel glas te laten plaatsen. Als u een nieuw raam wilt laten plaatsen omdat het oude raam gebroken is of omdat u het wilt laten vervangen voor een raam met dubbelglas dan is het verstandig een glaszetter in te schakelen. Een andere reden kan zijn dat u glasschade heeft en graag zo snel mogelijk een nieuw ruit geplaatst wilt hebben.

 

Het uurtarief van een glaszetter

Om het percentage van het uurtarief uit te rekenen, zul je alle algemene bedrijfskosten kosten moeten delen op het totaal aantal uren dat je als bedrijf in een jaar produceert. Een goed uurtarief bepalen is daarom essentieel om succesvol als zzp’er aan de slag te kunnen gaan. Het aantal uur dat hij totaal mag werken (bij 4 uur zal het uurtarief veel hoger zijn dan bij 40 uur)

 

Bedenk dat zzp’ers naast hun kosten voor bedrijfsmiddelen, huisvesting en energie en dergelijke ook hun kosten voor arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioen, vakantiedagen en vakantiegeld in de uurtarieven moeten verwerken. Als je een raam wilt laten plaatsen omdat het gebroken is of omdat je het wilt vervangen dan is het slim om een glaszetter in te schakelen. Gebruik de gemiddelde tarieven, de minimumtarieven en jouw onkosten om te berekenen wat je minimaal moet berekenen en welk uurtarief past bij de werkzaamheden die jij uitvoert. Met een gemiddeld uurtarief als zzp’er van 18 tot 75 euro dien je een opdrachtgeversverklaring te regelen. De overheid gaat er bij dit gemiddelde uurtarief voor zzp’ers vanuit dat je eigenlijk een werknemer bent.

 

Het uurtarief van een glaszetter hangt ook af van het type glaszetter die je inhuurt. Kies je voor een glaszetter zonder certificaat ben je veel goedkoper uit dan wanneer je voor een ervaren glaszetter kiest. Het nadeel daarvan is natuurlijk dat het er minder professioneel wordt geplaatst en de kans dat het niet in een keer goed gaat groter is.

 

Type glaszetter uurtarief glaszetter
Ongecertificeerde glaszetter €20 -€27,50
ZZP’er €45 – €55
MKB’er €50 – €80

Diverse glassoorten

Isolatieglas HR++ met één zijde gelaagd veiligheidsglas is een gelaagde beglazing met aan de binnenzijde veiligheidsglas. Floatglas is het basisproduct voor veel voorkomende glassoorten en is er in verschillende dikten en kleurtinten. Omdat in geluidwerend glas andere glassoorten kunnen worden toegepast hoeven hierbij de andere bouwfysische eigenschappen zoals bijvoorbeeld warmte isolatie, zonbeheersing, veiligheid en beveiliging niet te worden verwaarloosd. Als je nieuw glas wilt laten plaatsen, is het verstandig om je van tevoren goed te oriënteren over wat voor soort glas je wilt laten plaatsen. Er is ontzettend veel keus als je glas wilt laten plaatsen. We hebben de volgende soorten ervoor je uitgelicht:

Voorzetramen

Wanneer het niet mogelijk is om dubbelglas te laten plaatsen (omdat deze te dik is bijvoorbeeld), kun je kiezen voor zogenaamde voorzetramen. Het grote voordeel van de gelaagde opschuimende brandwerende beglazingen ten opzichte van de andere glassoorten is, dat de warmtestraling vaak ver beneden de toegestane waarde blijft. Vooral in situaties met glas laag bij de grond en spelende kinderen bied HR++Veiligheidsglas zekerheid dat er minder letsel ontstaat Bovendien zorgt HR++ isolatieglas met één zijde gelaagd veiligheidsglas voor een inbraak vertragende werking.

 

Voorzetramen worden op de kozijnen gemonteerd, waardoor er een isolerende luchtlaag ontstaat tussen de bestaande raampartij en het voorzetraam. Woning eigenaren die in de laatse 20 jaar een aluminium of kunststof raam kozijn hebben geplaatst met voor dei tijd HR of HR+ glas (Ug=1.4 of Rc=0.7) zijn niet zo snel van plan om het goede kozijn eruit te halen voor een kleine verbeteren met een drie lagen of drievoudig glas met Ug=1.4 of Rc=0.7 hoewel dat wel twee keer zo goed is.

 

Als u graag een betere warmte- en geluidsisolatie wilt, maar niet de financiële middelen heeft of wanneer uw kozijn niet geschikt is voor HR beglazing die dubbel is, dan zijn voorzetraamprofielen een goed alternatief.

Voorzetramen prijzen

Afmeting glas Gemiddelde prijs
40X40 CM €75 – €100
250X250 €400 – €550
40X40 CM incl. veiligheidsglas €100 – €140

Isolatieglas

Isolatieglas is een van de meest toegepaste glassoorten en bestaat uit een aantal glasplaten, waartussen zich een hermetisch afgesloten gas bevindt. Deze glazen wandbekleding bestaat uit gehard glas waardoor dit uitermate geschikt is voor achter een warmtebron in de keuken zoals bv een kookplaat, ongeharde glassoorten gaan vaak kapot doordat het glas te warm wordt en breekt. Het verschil is dat er tussen dubbel glas een lucht- of gaslaag zit en gelaagd glas juist bestaat uit 2 of meer op elkaar geplaatste glasplaten met daartussen een kunststof folie. Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas, waaronder gelaagd glas, gehard glas en draadglas.

 

Isolatieglas is wellicht een van de populairste glassoorten. Het standaard dubbel glas van jaren geleden plaatsen we haast niet meer, omdat er inmiddels vele andere glassoorten isolatieglas bestaan met een hogere isolatiewaarde. In dit verband verdient het aanbeveling er de aandacht op te vestigen, dat de wel voorkomende mening, dat draadglas sterker zou zijn dan figuurglas van dezelfde dikte, onjuist is. Draadglas behoort, in tegenstelling tot glas zonder draad, echter wel tot de veiligheidsglassoorten omdat bij breuk de stukken door het draadnet bijeen worden gehouden. Dubbel glas is een van de populairste glassoorten door zijn hoge isolatiewaarde en stevigheid. HR ++ glas heeft een isolatiewaarde van 1.2 W/(m2.K). Bij het HR ++ glas kunnen ook combinaties met andere glassoorten worden gemaakt. Dat varieert van glassoorten als blank en mat tot en met een pallet aan type binnendeuren met glas-in-lood.

Prijzen isolatieglas

soort isolatieglas Gemiddelde prijs (per m²)
Enkel glas €35 – €45
Dubbel glas €60 – €75
HR glas €65- €80

Veiligheidsglassoorten

Een glashandel maakt onderscheid tussen drie veiligheidsglassoorten, namelijk draad-, gelaagd- en gehard glas. De glashandel maakt onderscheid tussen enkele beglazing, isolatieglas, veiligheidsglas en glasplaten. Bij breuk van de ruit houdt het gaaswerk de glasscherven bijeen, waardoor draadglas tot de veiligheidsglassoorten behoort.

 

Draadglas

Draadglas behoort tot de veiligheidsglassoorten omdat bij breuk de stukken door het draadnet bijeen worden gehouden. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten gelaagd glas, draadglas en gehard glas. Byzantijn glas kan worden geleverd in combinatie met gehard glas, veiligheidsglas (gelaagd), gematteerd en in dubbel glas worden toegepast afhankelijk van het motief en de dikte.

 

Maar, draadglas behoort wèl tot de veiligheidsglassoorten, omdat bij een breuk de stukken door het draadnet bijeen worden gehouden. Hierdoor kan ook draadglas tot de veiligheidsglassoorten worden gerekend. Is een extra helder floatglas met een laag ijzergehalte; het is vrijwel kleurloos, en het heeft geen groene randkleur die bij andere glassoorten wel te zien is. Het is daardoor ideaal voor gebruik in uw inlijsting waar helderheid of waar een neutrale kleur gewenst is. Omdat bij 2 mm dikte 1% tot wel 9% meer licht doorlaat dan helder floatglas van dezelfde dikte, is het perfect voor toepassingen waarin transparantie en een zuivere kleur het uitgangspunt zijn.

 

In de spouw van deze glassoorten wordt in de meeste gevallen droge lucht gebruikt. Draadglas behoort tot de veiligheidsglassoorten, omdat bij een breuk de scherven door het draadnet bijeen worden gehouden. De meest voorkomende glassoorten welke Glascom gebruikt zijn helder glas, extra helder glas en extra helder ontspiegeld glas.

 

Gelaagd glas

Gelaagd glas is een glassoort dat net als dubbel glas uit 2 of meerdere glaslagen bestaat. Geharde beglazing is een glassoort die onder meer toegepast bij deuren, maar ook als afscheiding van bijvoorbeeld een balkon. Kortom, enkel glas zien we steeds minder terug in woningen en is dan ook de minst populaire van de glassoorten.

 

Door de vele glassoorten en technieken zijn er in het glas in lood oneindig veel mogelijkheden. Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie, deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagdglas en hardglas. Omdat er veel glassoorten en technieken zijn, heeft de toepassing van glas-in-lood heel veel mogelijkheden.

 

Gelaagd glas is het type veiligheidsglas waarbij tussen twee glasplaten een veiligheidsfolie is aangebracht. Indien er een risico bestaat dat iemand tegen het gelaagde glas kan vallen, bijvoorbeeld bij ramen die van vloer tot plafond reiken, wordt dit voorkomen door meerdere glasbladen en PVB-tussenlagen op elkaar te lamineren. Gelaagd veiligheidsglas met PVB-tussenlagen bestaat uit twee (of meer) glasbladen, samengesteld met één of meerdere PVB-folies (polyvinylbutyral). In tegenstelling tot gewoon glas, wordt gelaagd veiligheidsglas gemaakt door twee of meer glasplaten onverbrekelijk aan elkaar te lagen door middel van één of meerdere PVB-folie(s) (polyvinylbutyralfolie). Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glasbladen die op elkaar geplaatst zijn met daartussen een speciale folie dikte van de folie is 0.38mm per laag.

 

Gehard glas

Gehard glas is glas dat sterker is dan float / enkel glas in dezelfde dikte en in vele kleine stukjes uiteen valt indien het toch breekt. Gehard veiligheidsglas is glas dat bij breuk in veel kleine stukjes zonder scherpe rand uiteen valt. Gehard glas is vijf keer sterker dan ongehard glas van dezelfde dikte en valt bij het kapot gaan in kleine, veilige stukjes uiteen. Daarnaast is het bestand tegen grotere temperatuurverschillen waardoor het risico op thermische breuk minder is. Indien het breekt, valt gehard glas uiteen in duizenden kleine glaskorrels. Bij breuk valt gehard glas in kleine glasstukjes uiteen, dit in tegenstelling tot “normaal” glas dat in scherpe scherven uiteen valt en dus minder veilig is. Voorbeelden van andere toepassingen met gehard glas zijn: ruiten van auto’s en bushokjes. De voordelen die gehard glas heeft, is dat bij een breuk in duizenden kleine niet scherpe stukjes uiteen valt. Het glas is ook zo gemaakt dat het bij breuk uiteen valt in een honderdtal kleine stukjes, hierdoor blijven verwondingen uit. Indien gehard glas toch breekt, valt dit in honderd kleine stukjes uiteen om verwondingen te voorkomen

soort veiligheidsglas Gemiddelde prijs (per m², inclusief plaatsing)
Draadglas €75 – €100
Gelaagd glas €90 – €120
Gehard glas €95- €130

Meer informatie over de prijzen op de website van glaszetter redeco uit Arnhem.

Koop glas met een keurmerk

De CE-markering verzekert je dat Profel ramen, buitendeuren en andere producten aan de eisen van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming voldoen. Zowel de kunststof kozijnen , het productieproces in de Select Windows fabriek en onze monteurs hebben dan ook het VKG Keurmerk Dit houdt in dat de onafhankelijke partij het VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie) de kwaliteit controleert. Producten die niet voldoen aan eisen CE-markering. In Nederland controleren verschillende instanties producten waarvoor een CE-markering verplicht is. Zo controleert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onder andere of gastoestellen voldoen aan de wettelijke eisen. Glaszetters die een goede inhoudelijke garantie aanbieden en dit voor een goede tijdsduur zullen zelf ook vertrouwen hebben in het werk dat ze leveren en de materialen die ze gebruiken.

 

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen stelt eisen aan de kwaliteit van glas. Producten met het Europees biologische keurmerk voldoen aan dezelfde eisen als producten met het Nederlandse EKO-keurmerk.

 

Het VKG-Keurmerk geeft u de garantie dat u een goed product koopt, bij een deskundige en betrouwbare leverancier.  Het Politiekeurmerk Veilig Wonen: met het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt aangegeven hoe veilig een woning is. Dit wordt voor een gedeelte bepaald door de manier waarop het glas gezet is en door de kwaliteit van het glas.

 

Producten met dit keurmerk voldoen aan alle Nederlandse wettelijke richtlijnen voor de industrie. De keurmerken worden uitgegeven door onafhankelijke stichtingen en hebben vaak te maken met kwaliteit, isolatiewaarde, duurzaamheid en veiligheid. Het is altijd goed om ook keurmerken en garanties mee te nemen in je marktonderzoek.

 

Een andere goede indicator van kwaliteit is de garantieregeling die je krijgt van de glaszetter. Ze kunnen dit bewijzen door middel van een GBO-certificaat dat ze alleen krijgen als ze voldoen aan belangrijke eisen wat betreft veiligheid en kwaliteit. Glaszetters met keurmerken zullen deze dan ook duidelijk op de website en ander marketingmateriaal aangeven.