Zonwering

Op zoek naar een bepaalde zonwering? Een zonweringsleverancier levert o.a. rolluiken, markiezen, knikarmschermen en screens. Op deze pagina leest u meer over de diverse toepassingen en prijzen.

 

Op deze pagina vindt u een kleine selectie van producten die door ons worden geleverd. Wij zijn een klein en flexibel bedrijf, en hebben al 30 jaar ervaring in zonwering en rolluiken. Daarom kunnen wij producten leveren die van een hoge kwaliteit zijn, en daardoor dus ook betaalbaar. Wij geven dan ook 5 jaar garantie op al onze binnen en buiten zonweringen en rolluiken. Natuurlijk hebben wij nog veel meer te bieden.

 

Voor de buiten zonwering heeft u een ruime keuze uit de doeken van Swela en Dickson Constant. Deze zijn gemaakt van een duurzame, zware kwaliteit, zijn UV en vochtbestendig, rot en schimmelvrij, vet en vuilafstotend en luchtdoorlatend. De aluminium frames zijn ook tegen meerprijs in ieder gewenste RAL kleur leverbaar. Alle binnen en buiten zonweringen en rolluiken worden standaard met de hand bediend. Wilt u echt het toppunt van comfort, dan kunt u ook kiezen voor een elektrische bediening.

 

Na de aanschaf van zonwering of rolluiken is het de bedoeling dat u er veel plezier aan zult beleven. Als u wilt investeren in een betrouwbaar systeem, denk dan wel voor u tot aankoop overgaat, aan het gezegde: ‘Goedkoop is duurkoop’ en besef dat service en garantie wel degelijk belangrijk zijn.

Wat zijn de kosten van zonwering?

Een globaal inzicht in de prijzen van de diverse soorten zonwering.

kosten zonwering Prijzen Breedte
Jaloezieën € 90 – € 600 1 – 3 meter
Zonnescreens € 150 – € 270 1 – 3 meter
Zonneschermen € 170 – € 1.050 1 – 5 meter
Uitvalschermen € 170 – € 690 1 – 4 meter
Knikarmschermen € 650 – € 1.050 4 – 5 meter
Shutters € 300 – € 1.400 1 – 3 meter
Markiezen € 340 – € 750 1 – 5 meter
Bediening Prijzen Prijs afhankelijk van
Bediening € 35 – € 250 Handmatig of elektrisch
Montage Prijzen Prijs afhankelijk van
Montage € 50 – € 200 Type zonwering

Meer info en prijsinformatie op Rijkeezonwering.nl.


Of het nu gaat om zonwarmte, zonlicht, energiebesparing, glasbeveiliging, UV wering , decoratie enz. met glasfolie is er altijd een passende oplossing voor handen.

 

Verwarming, airconditioning, verlichting en binnenzonwering kunnen een significante impact hebben op de totale bedrijfskosten. Zeker nu het lijkt dat de kosten voor stroom en verwarming elk jaar stijgen. Warmtetoename door de zon kan de thermische belasting van een gebouw flink verhogen. Juist gebruik van zonwerende glasfolie kan de toegenomen zonnewarmte wel aanzienlijk verminderen.

 

Onze unieke energie besparende glasfolies geven uw enkelglas de waarden van isolatieglas (dubbelglas) en van isolatieglas zelf HR(++) glas. Door de unieke samenstelling van deze folies levert dit in de winter een extra isolatie op van ruim 90% en in de zomer een reflectie van 70 % zonnewarmte.

 

Voor het aanbrengen van een van onze folies komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Energie Investeringsaftrek (EIA).

Rolluiken

Een zonwering expert installeert en levert vele soorten rolluiken. Als beveiliging uw van woning zijn rolluiken uiterst praktisch, echter een rolluik biedt u nog veel meer mogelijkheden. Een Heroal rolluik schaft men meestal aan uit het oogpunt van beveiliging. Maar er zijn veel prettige bijkomstigheden zoals zonwerend, warmtewerend, geluidsisolerend, totale verduistering en besparing op uw stookkosten, om maar iets te noemen. De volgeschuimde aluminium lamellen vormen het pantser van het rolluik. De rolluiken zijn voorzien van een sterke laklaag die in vele kleuren te verkrijgen is, en biedt bescherming tegen sterke weersinvloeden.

Stalen rolluiken

De hier geplaatste stalen rolluiken zijn bedoeld als bescherming tegen de zoveelste inbraak. Voorzien van valbeveiliging en noodhandbediening voldoen deze rolluiken aan de steeds zwaarder wordende beveiligingseisen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een stalen rolluik met geperforeerde stalen lamellen, of rolhekken, waardoor uw zicht op de etalage gehandhaafd blijft. (in diverse gemeentes zijn winkeliers al verplicht om doorzichtige rolluiken toe te passen). Echt mooi, zijn de transparante beveiligings rolluiken met de sterke polycarbonaat stroken.

Markiezen

Van de zonweringen zijn de markiezen een van de mooiste. Ze zijn minder windgevoelig en voorkomen dat de zon aan de zijkant invalt. Deze zijn leverbaar in zowel hout als aluminium. Door de vele modellen en mogelijkheden zijn markiezen bijna altijd aan uw wensen aan te passen. Aan oude, maar ook zeer zeker moderne woningen geven markiezen een eigentijds karakter. Gemaakt als zonwering, zijn ze ook zeer goed te gebruiken als reclameobject.

Knikarmschermen

Knikarmschermen, ook wel terrasscherm genoemd, zijn zeer populair en hebben een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Deze schermen kunnen geleverd worden op kleine maar ook op heel grote breedtes. Uitvallen van 3,50 meter of meer zijn mogelijk. Of u voor een open of gesloten scherm kiest, u krijgt altijd een combinatie van oogstrelende vormgeving en absolute topkwaliteit. Met een terrasscherm wordt wonen nog plezieriger.

Jaloezieën

De jaloezieën collectie van o.a. Multisol is topklasse en wordt altijd op maat geleverd. De vele kleuren, dessins en finishes zorgen voor de uitstraling; De onovertroffen techniek en de duurzaamheid voor kwaliteit. Onze collectie biedt u een zeer grote keuze in kleur, uitvoering en bedieningsgemak.

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn niet alleen functioneel maar ook decoratief. Zo kunt u kiezen uit een enorme variëteit in kleuren en uitvoeringen. Bijzondere typen zijn de gedessineerde, de geperforeerde en de “hamerslag” jaloezieën. Ook is er een suède uitvoering.

Verticale jaloezieën

Verticale jaloezieën zijn in korte tijd enorm populair geworden. Voor de gewenste uitstraling is naast lamelbreedte, kleur en dessin ook het materiaal van belang; er zijn stoffen, aluminium en kunststof jaloezieën. Voor afwijkende maten zijn er varianten mogelijk; jaloezieën met een speciale rail voor vensters met een schuine bovenzijde, of twee jaloezieën in één rail. U kunt zelfs kiezen voor elektrische bediening.

Screens

Een screen is een vlakhangende zonwering met een aantal belangrijke eigenschappen; het doek is gemaakt van geweven glasvezel, waardoor het zicht naar buiten behouden blijft en de warmte met ca. 85% wordt gefilterd. Het aluminium frame is dermate klein dat het nagenoeg niet opvalt aan uw gevel en veel minder windgevoelig is dan uitvalschermen. Ook voor de screendoeken bestaat er een groot assortiment aan kleuren.

Zon en warmtewerende glasfolie

Glas is onmisbaar en zorgt voor een prettig werkklimaat. Toch is glas een zwakke schakel bij de klimaatbeheersing van gebouwen en andere werkruimte. Door het directe zonlicht kunnen deze ruimtes flink opwarmen. Door het toepassen van zonwerende glasfolie kunt u de zonwarmte met wel 85% terug dringen en worden hinderlijke schitteringen voorkomen. Daarnaast biedt deze glasfolie ook beschermen tegen inkijk terwijl het zicht naar buiten optimaal blijft.

 

Bedrijven investeren veel in systemen die het klimaat regelen en beheersen. Deze systemen verbruiken veel energie. Door installatie van zon en warmtewerende glasfolie kan flink op de energie bespaart worden.

Anti-inkijk of Privacyfolie

Anti-inkijk folie is glasfolie die er voornamelijk op gericht is het zicht van buiten naar binnen te belemmeren. Door anti-inkijk folie toe te passen verhoogt u uw privacy, bijvoorbeeld u in uw werkkamer of in uw slaapkamer. Daarnaast vermindert u de kans op inbraak doordat moeilijker te zien is wat er binnen staat. Wij leveren verschillende soorten anti-inkijk folie, ook wel privacyfolie genoemd. Vraag naar de mogelijkheden.

Isolatiefolie

Energie besparen is al een aantal jaren een belangrijk onderwerp. Ook in de glasfolie wereld wordt hier volop aandacht aan besteed. Eindelijk is er hier een goed antwoord op gevonden met Enersaver 70 / 35. EnerSaver isolatiefolie zorgt het hele jaar door voor een perfecte balans tussen energie-efficiënte, comfort en kostenbesparing. EnerSaver maakt van enkelglas isolatieglas en van isolatieglas hoogrendement (HR++)glas. Met het toepassen van EnerSaver helpt u in de winter de warmte binnen te houden en in de zomer de warmte buiten te houden. Met EnerSaver realiseert u een besparing van meer dan 10% op uw energiekosten.

Meer info over isolatiefolies op Milieucentraal.nl.

Veiligheidsfolie

De glasheldere veiligheidsfolies van Zonwering bestaan uit verschillende diktes. De standaard veiligheidsfolie zijn ontwikkeld om glas te versterken en de scherven en splinters bij elkaar te houden in geval van een ruitbreuk. Het glas breekt wel maar de scherven en splinters worden door de sterke folie en lijmlaag bijeen gehouden. Denk hierbij aan toepassing op kinderdagverblijven basisscholen.

 

De wat dikkere veiligheidsfolies worden gebruikt tegen inbraak, vandalisme en doorval beveiliging. Denk hierbij aan toepassing op kinderdagverblijven en basisscholen. Tenslotte de extra sterke veiligheidsfolies zijn zo taai en sterk dat deze het glas bij een bomexplosie bij elkaar blijft houden.

HACCP

Voedingsproducerende en verwerkende bedrijven houden zich aan steeds strengere normen. Deze bedrijven die zich bezighouden met produceren, verwerken, behandelen, verpakken en distributie van levensmiddelen dienen alle aspecten van het voortbrengproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Hiervoor zijn er door de Europese Unie normen vastgelegd. Onder een van de de kernpunten van HACCP valt glasbreuk. Zelfs bij gelaagd glas en draadglas bestaat de kans op glassplinters bij een ruitbreuk. Door het aanbrengen van onze veiligheidsfolie voorkomt u de problemen die ontstaan bij een ruitbreuk. Onze folies zijn NEN 3569 en NEN 12600 gecertificeerd.

Waarom kiezen voor zonwering?

Al bijna 30 jaar een zeer ruime ervaring in glasfolie. De glasfolie wordt door vakkundig getrainde installateurs aangebracht. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk daarom is onze adviserende contactpersoon meestal ook aanwezig tijdens installatie.

 

Onze folies voldoen aan de hoogste kwaliteit eisen waardoor wij garanties kunnen geven van 5 tot zelfs 10 jaar. Wij leveren en monteren door heel Nederland en een groot deel van Europa. Hoe complex een situatie ook kan zijn, wij zoeken altijd naar een oplossing. Snelle levering waardoor een korte levertijd mogelijk is. VCA gecertificeerd.